16.05.2019.

Završena je tradicionalna Konferencija Udruge - Proljeće 2019.

 

srijedu, 15.05.2019. godine u Opatiji je uspješno završena tradicionalna dvodnevna Konferencija Udruge poslodavaca u zdravstvu Hrvatske - Proljeće 2019.!

Direktor Udruge Dražen Jurković u svom uvodnom izlaganju na Konferenciji podnio je referat o stanju u zdravstvenom sustavu pred više od 400 okupljenih sudionika, uključujući gotovo sve ključne aktere u hrvatskom zdravstvu, ali i šire, što našu Konferenciju, prema aktualnosti i važnosti tema, nizu zdravstvenih dužnosnika, predstavnika lokalne/regionalne samouprave i ekspertnih sudionika, zasigurno definira kao jedan od važnijih zdravstveni skupova u 2019. godini!

Prvog dana Konferencije ministar zdravstva Milan Kujundžić održao je izlaganje o značajnim aktualnostima zdravstvenog sustava RH, ravnatelj HZZO-a Lucian Vukelić prezentirao je poslovanje HZZO-a, dok je o hrvatskoj zdravstvenoj politici unutar EU govorila Ines Strenja, predsjednica saborskog Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku. Rad Konferencije nastavljen je kroz predavanja i dva okrugla stola, koji su tijekom dva dana obradili niz aktualnih i relevantnih tema posvećenih svim razinama zdravstvene zaštite.